KG Fridman AB erbjuder ett brett utbud av mekaniska komponenter – tillverkade i enlighet med era ritningar och specifikationer. Genom vårt breda leverantörsnätverk kan vi hitta rätt källa för de delar du behöver. Våra leverantörer tillverkar allt från tekniska keramer, svarvade och frästa komponenter till fjädrar, stansade delar, formsprutade komponenter i avancerade plastmaterial, sintrade komponenter, precisionskullager m.m. Vissa av våra leverantörer erbjuder också delmontage.

Företaget grundades redan 1927 och finns fortfarande i Karlstad – en centralt belägen ort i Skandinavien. Vi arbetar som en försäljningsorganisation för högt kvalificerade underleverantörer huvudsakligen belägna i Schweiz, Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien.

Vi är fyra personer som arbetar i företaget och vår idé är att hjälpa konstruktörer och inköpare hos nordiska företag att hitta lämpliga leverantörer och tillverkare av olika produkter och artiklar som kan vara svåra att få fram. Välkommen till oss med din förfrågan eller dina funderingar kring vad som är möjligt att ta fram!

/ Alain Lennquist, VD